0

+36-20/36-36-36-2

Bonus kioldódási és mikrobiológiai vizsgálatok

2020. május 19., kedd 15:52

A Bonus Kft., mint a PCT Office Kft. takarító eszköz beszállítója 2019 nyarát a termékei alapos vizsgálatára fordította.

A vizsgálatok keretében az élelmiszerrel közvetlenül vagy közvetve érintkező takarítóeszközeikből kioldódó anyagokat és mikroszálas kendőik mikrobiológiai hatékonyságát elemezték. Külön kiemeljük büntetés-végrehajtási intézmények, laborok, kórházak, iskolák számára a teljesen műanyag felépítésű vödröket, továbbá a professzionális vonalra kifejlesztett SoftMOP szett EXTRA felmosó szett csomagot, mely teljesen fémmentes megoldást kínál a professzionális, biztonságos felhasználás érdekében. Hogy ez pontosan mit jelent, miért jó és hogyan használhatják fel a jövőben, az alábbiakban foglaltuk össze.

A részletes vizsgálati jegyzőkönyv ITT LETÖLTHETŐ (PDF)

KIOLDÓDÁSI VIZSGÁLATOK

1. MIT JELENT?
A konyhai takarítóeszközökből vízzel vagy zsírral történő érintkezés során különböző vegyületek oldódhatnak ki. Ezek a vegyületek száradás után az eszközök felületén maradhatnak, majd onnan szervezetünkbe kerülhetnek.

2. MIÉRT FONTOS?
A szervezetbe kerülő vegyületek diszkomfort érzetet és irritációt okozhatnak. Egy elismert, független laboratórium által végzett kioldódás vizsgálatok bizonyították, hogy a Bonus termékekből történő kioldódás nem mérhető vagy jóval a határérték alatti.

3. GYAKORLATI ELŐNYEI
Ellenőrzött forrásból származó, szigorú kémiai biztonsági standardeknek megfelelő, HoReCa takarítóeszközök, melyek megfelelnek az állami és EU követelményeknek.


MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATOK

1. MIT JELENT?
A szennyeződésnek kitett felületeken szinte folyamatosan jelen vannak baktériumok.
Ételekre, italokra, majd szervezetünkbe kerülve megbetegedéseket, ételmérgezést, ételfertőzést okozhatnak. Megelőzésük elsődleges szempont a HoReCa szektorban.

2. MIÉRT FONTOS?
A munkahelyi megbetegedések elrettentőek a dolgozók és vendégek számára ezért megelőzését a lehető legszigorúbban kell venni. A mikroszálas termékek mikrobiológiai vizsgálata bizonyította, hogy mechanikusan, vegyszermentesen képesek eltávolítani a felületi kórokozók 99,95%-át.

3. GYAKORLATI ELŐNYEI
A mikroszálas anyagokkal vegyszermentesen távolíthatjuk el a kórokozókat a felületekről. A mikroszálas kendő mosás után újra használható, csökkentve a vegyszerfelhasználást, mely jelentős költségmegtakarítást is jelent.